Een goede relatie met je partner ontstaat niet zomaar. Het verg hard werk, tijd en moeite van beide kanten. Het kan echter zo zijn dat jullie bijna alles hebben geprobeerd, maar dat niks lijkt te werken. Wat moet je dan doen? Gelukkig biedt All About Guys antwoord hierop! In deze blog zullen wij namelijk 10 tips voor een goede relatie op een rij zetten. Dit zijn verschillende manieren en tips om je relatie te verbeteren en te redden mocht dat nodig zijn. Het kan echter zo zijn dat je relatie al heel goed gaat, maar dat je op zoek bent naar relatie tips om het nog beter te maken. Hoe dan ook, in deze blog zullen wij 10 tips voor een gezonde/goede relatie op een rij zetten. Lees dus snel verder!

1. Communicatie.

Communication is the key tot een goede relatie. Vandaar dat wij hiermee starten in dit lijstje van tips om je relatie te verbeteren. Je partner weet niet waar jij mee zit op het moment dat je dit niet aangeeft. Vaak wordt ervan uitgegaan dat je partner weet waar jij mee zit, maar dit is echter niet zo. Wees dus open naar elkaar toe en bespreek problemen, hoe moeilijk het ook kan zijn.

2. Vertrouw elkaar.

Vertrouwen is een zeer belangrijke bouwsteen voor een gezonde relatie. De meeste mensen onder ons hebben wel eens te maken gehad met trust issues, maar het is tijd om dat los te laten. Niet ieder persoon zit namelijk hetzelfde in elkaar. Vertrouw je partner dus. Wantrouwen is een belangrijke oorzaak van breuken in relaties.

3. Geef elkaar vrijheid.

Een andere tip voor een gezonde relatie is dat jullie elkaar beide wat vrijheid gunnen. Jullie hoeven dus niet 24/7 bij elkaar te zijn of te praten via de telefoon. Een beetje vrijheid is erg fijn, omdat het dan voor jullie mogelijk is om je eigen ding te doen. Als zij dus bijvoorbeeld een girls night met haar vriendinnen heeft, dien jij haar niet vol te spammen met berichten. Dit is logisch, aangezien jullie uiteraard beide een eigen leven hebben naast de relatie.

4. Wees lief voor elkaar.

Dit is een vrij logische tip voor een goede relatie, maar het wordt echter vaak vergeten in relaties: elkaar complimentjes geven! In de beginfase is het vrij normaal dat jullie elkaar beide veel complimentjes geven, maar op een gegeven moment zwakt dit sterk af. Voor een gezonde relatie is het belangrijk dat jullie elkaar complimenten geven, zodat jullie een kleine blik van waardering aan elkaar tonen. Plus: vrouwen houden ervan om complimentjes te krijgen, dus je kunt niks fout doen zodra je een compliment geeft!

5. Doe leuke dingen samen.

Door leuke dingen samen te doen bouw je met elkaar herinneringen op, waar jullie later met een positief gevoel op kunnen terugkijken. Hebben jullie al genoeg dates gehad en vrijwel alle activiteiten al gedaan? Samen op vakantie gaan kan dan the next step zijn in jullie relatie! Hierdoor leer je elkaar echt kennen, wat zeker een goed ding is voor jullie relatie.

6. Ga ruzies en discussies niet uit de weg.

Bij een gezonde relatie horen ruzies en discussies. Dit is zeker normaal en je moet dit dan ook niet uit de weg gaan. Jullie hebben beide een eigen mening, dus je moet zeker niet bang zijn om dit te laten blijken. Hierdoor leren jullie tevens beter communiceren als jullie het op een normale manier met elkaar uitpraten. Pas wel op dat het niet uit de hand gaat lopen!

7. Jezelf zijn.

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste tips voor een goede relatie: jezelf zijn. Bij een goede relatie zal je geaccepteerd worden voor wie je bent en hoef jij je dus niet voor te doen als een ander persoon. Je moet dus jezelf kunnen zijn in een relatie. Kan dit niet? Dan is het misschien toch even tijd om serieus je relatie te overwegen.

8. Sluit compromissen.

In je leven moet je erg veel compromissen sluiten, zo ook in je relatie. Wilt zij naar de bios gaan om een film te kijken die normaal gesproken alleen voor dames is? Leg je erbij neer en maak er een leuke avond van. Dit voorkomt erg veel gedoe! Dit is uiteraard maar een klein voorbeeld van een compromis, er bestaan natuurlijk veel grotere zaken waarbij je een compromis moet sluiten. Om een relatie te laten werken dienen jullie vaak compromissen te sluiten en dus een klein beetje water bij de wijn te doen.

9. Seks.

Bij een relatie hoort ook seks! De meeste relatieproblemen ontstaan door een slecht seksleven. Nu hoef je niet per se iedere dag het bed in te duiken, maar wekelijks kan jullie relatie zeker goed doen. Probeer het bovendien spannend te houden door nieuwe dingen te proberen!

10. Tijd en aandacht.

Een leuke relatie vergt veel tijd en aandacht. Jullie moeten beide bereid zijn om moeite te doen om de relatie te laten slagen. Hoe kun je dit doen? Kleine dingen helpen al heel erg. Doe random lieve dingen voor haar, zoals het geven van bloemen, voor haar koken, plannen van een leuk dagje weg of gewoon een simpel compliment. Het gaat hier vooral om het gebaar: dat je aandacht en tijd hebt gestoken om iets te doen.

Tips voor een goede relatie

Na het lezen van de 10 bovenstaande tips voor een gezonde relatie, hopen wij dat deze tips je relatie kunnen verbeteren. Uiteraard zijn dit vrij algemene tips voor een goede relatie, waardoor dit niet per se voor iedere relatie hoeft te gelden. Wij hopen echter wel dat jij deze relatie tips kunt toepassen in je eigen leven. Mochten deze relatie tips niet helpen, dan kun je altijd nog andere dingen uitproberen. Helpen al deze relatie tips en andere dingen die je hebt geprobeerd nog steeds niet? Het verbreken van de relatie is dan wellicht ook een optie.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reacties