Er gaan weinig dingen boven een serie kijken terwijl je heerlijk comfortabel in je eigen bed (of op de bank) ligt. Het ding is echter: welke serie moet je gaan kijken? Er zijn namelijk zoveel verschillende series die je kunt gaan kijken, dat het een uitdaging kan zijn om een nieuwe serie te kiezen. Daarnaast zijn er ook nog eens diverse streaming diensten in Nederland actief, die elk hun eigen aanbod hebben. Hierbij kun je onder andere denken aan Netflix, Amazon Prime en ook Disney Plus! We hebben het al meerdere malen over Netflix series gehad, dus het is de hoogste tijd voor een blog met de beste Disney Plus series van 2020. Disney+ heeft een zeer uitgebreid aanbod van series, waar regelmatig nieuwe titels bijkomen. Hierdoor kan het kiezen van een nieuwe serie op Disney Plus erg lastig zijn. Niet getreurd, want wij hebben in deze blog een overzicht gemaakt van de top 5 beste Disney series! Wij maken het onze lezers namelijk graag een stukje makkelijker. Als jij je dus de volgende vraag stelt: ‘welke series op Disney Plus moet ik gaan kijken’, dan raden wij het je zeker aan om door te lezen. 

The Mandalorian

The Mandalorian is waarschijnlijk wel één van de meest populaire Disney Plus original series. De allereerste Disney Plus original serie heeft het succes mede te danken aan de vele memes van de schattige Baby Yoda (The Child). Het verhaal speelt zich af in het Star-Wars universum, dus als je een fan bent van deze filmreeks moet je deze serie sowieso kijken! De serie vindt plaats vijf jaar na de val van de Empire, en het draait om de premiejager ‘Mando’. Hij leidt een eenzaam bestaan en vult zijn tijd door te jagen voor geld. Totdat hij Baby Yoda ontmoet! Vanaf dat moment loopt zijn leven compleet anders en gaan de twee samen op vele avonturen. Momenteel staan er twee seizoenen op Disney Plus, maar een derde seizoen is in de maak! In april van 2020 werd namelijk het derde seizoen aangekondigd. Wanneer seizoen 3 van The Mandalorian precies wordt uitgebracht is onbekend, maar de verwachting is dat dit pas in 2022 gaat gebeuren.

The Simpsons

Eén van de meest iconische en bekende cartoon series ooit staat op Disney Plus. We hebben het uiteraard over The Simpsons! Het eerste seizoen van de serie kwam uit in 1989, en ze weten voorlopig niet van ophouden. De serie is zo iconisch dat we niet hoeven uit te leggen waarover het gaat, aangezien wij ervan uitgaan dat jullie dit wel weten! Wat we wel willen vermelden, is dat er maar liefst 31 (!) seizoenen beschikbaar zijn van The Simpsons op Disney Plus. Je hebt dus genoeg bingewatch-materiaal!

Agent Carter

Aan de Marvel kenners onder ons hoeven we uiteraard niet te vertellen wie Peggy Carter is! Voor de mensen die dat niet weten, Peggy was de geliefde van Steve Rogers (Captain America). Het verhaal speelt zich af in 1946, een jaar nadat Captain America New York had gered door een vliegtuig, met bommenwerpers aan boord, te landen op de Noordpool. Hierbij werd aangenomen dat Captain America om het leven was gekomen, omdat het vliegtuig niet werd gevonden. Achteraf blijkt Steve Rogers nog te leven, maar daar komen ze pas 70 jaar later achter. Dit zie je dan ook pas terug in de MCU films, en in de verhaallijn van deze serie komen ze er dus niet achter dat Captain America nog leeft. In deze serie krijg je te zien hoe Agent Carter het verlies van haar geliefde moet verwerken. Ze is inmiddels werkzaam bij de geheime dienst: The Strategic Scientific Reserve. Hier wordt ze, als enige vrouw zijnde, niet echt serieus genomen en ze doet dan ook voornamelijk administratieve zaken. Totdat ze geheime missies moet uitvoeren in opdracht van Howard Stark! Het is een leuke serie vol met spanning en het geeft je ook achtergrondinformatie over diverse karakters die ook in de MCU voorkomen. Vooral voor MCU fans is Agent Carter zeker het kijken waard, al kun je het uiteraard prima kijken zonder dat je kennis hebt van de MCU. De serie heeft twee seizoenen en daar blijft het helaas ook bij, aangezien ABC in 2016 had besloten om de stekker uit de serie te trekken.

Becoming

Becoming is een documentaire gemaakt door executive producers LeBron James en Maverick Carter. LeBron James hoeven we uiteraard niet te introduceren! Maverick Carter is een goede vriend en zakenpartner van de basketballegende. In elke aflevering van deze documentaire staat er een beroemdheid centraal en kom je alles te weten over het verleden van deze persoon. Op deze manier krijg je een glashelder beeld van het oude leven van beroemde artiesten, acteurs en sporters. Tijdens iedere aflevering wordt er een bezoek gebracht aan de geboortestad van de beroemdheid, waar ze onder andere oude plekken bezoeken die belangrijk waren tijdens de jeugd. Verder worden er familieleden, oude vrienden, klasgenoten en coaches geïnterviewd, waardoor je een beroemdheid echt leert kennen. Dit is dus een leuke serie als je achter het verhaal van bepaalde celebrities wil komen. Al benieuwd welke beroemdheden in deze documentaire aan bod komen? We gaan niet alles verklappen, maar Anthony Davis, Ashley Tisdale en Nick Cannon zijn voorbeelden van beroemdheden die in deze documentaire naar voren komen. 

Agents of S.H.I.E.L.D.

Nog een MCU gerelateerde serie! Ditmaal is het Agents of S.H.I.E.L.D. Hoofdrolspeler van deze serie is Agent Coulson, wie we herkennen van meerdere MCU films. Spoiler alert! In de eerste Avengers film wordt Agent Coulson gedood door Loki, maar in deze serie wordt hij tot leven gebracht door Nick Fury. In de serie stelt Agent Coulson een team samen om vreemde zaken over de hele wereld te onderzoeken. Wat erg leuk is, is dat de serie enorm veel overlap heeft met de MCU. Zo valt het einde van het eerste seizoen samen met het einde van ‘Captain America: The Winter Soldier’, aangezien S.H.I.E.L.D. ten val wordt gebracht door HYDRA. Agent Coulson heeft dan de lastige taak om, als aangewezen directeur, de organisatie weer opnieuw op te bouwen. Er zijn zeven seizoenen, dus begin maar lekker met kijken!

Top 5 beste series Disney Plus

Wij hopen dat je dankzij deze blog genoeg inspiratie hebt gekregen om aan een nieuwe serie op Disney+ te beginnen! Mocht je nog andere leuke series op Disney Plus weten, laat het dan even weten in de comments. Wie weet komt er wel een vervolg op deze blog!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reacties