Disney Plus is net als Netflix een streamingdienst en sinds 2019 is Disney Plus in Nederland actief! Het biedt een enorm aanbod van geweldige films. Zo bieden ze (vrijwel) alle films van Marvel, Pixar en Star Wars aan. Uiteraard is er nog een veel groter aanbod van leuke films & series te vinden op deze streamingdienst. Wat ook erg fijn is, is dat er regelmatig nieuwe films op Disney Plus verschijnen. Dit maakt het allemaal zeer aantrekkelijk om een abonnement bij Disney+ af te sluiten! Met zo’n groot aanbod van geweldige films begrijpen wij maar al te goed dat het lastig voor je kan zijn om ergens te starten. Om je te helpen hebben wij hier een top 5 gemaakt van beste films op Disney Plus. Ben jij benieuwd welke films dit zijn? Lees dan snel verder!

Avengers: Endgame

Bijna alle films van de Marvel Cinematic Universe (MCU) zijn beschikbaar op Disney Plus. Avengers: Endgame is wellicht één van de beste Marvel en MCU films ooit (hier valt over te discussiëren) en het heeft een score van 82% op Rotten Tomatoes. De film speelt zich af vijf jaar na de ‘snap’ van Thanos in Infinity War, waardoor de helft van de populatie van aarde verdween. De overgebleven Avengers gaan op zoek naar een manier om terug te gaan in de tijd en de snap van Thanos te voorkomen, om zo iedereen weer terug te krijgen. Het is een complex plan, waarbij de kijker nog wordt getrakteerd op een spectaculaire battle aan het eind. Zeker het kijken waard! Wij raden het wel aan om de eerdere MCU films te kijken, aangezien het anders vrij lastig kan zijn om het verhaal te volgen. Gelukkig staan de Marvel films op Disney Plus!

Star Wars trilogie

Op Disney Plus zijn vrijwel alle Star Wars films te vinden, inclusief de originele trilogie welke veel mensen de beste films van deze reeks vinden. De films van Star Wars behoren tot het lijstje van de meest succesvolle filmreeksen aller tijden. Het is dan ook niet zo gek dat de Stars Wars films samen met de Marvel films de parels van Disney Plus vormen. De originele Star Wars film uit 1977 heeft zelfs een score van 92% op Rotten Tomatoes! Voor de Star Wars fans onder ons: eind 2023 komt er een nieuwe Star Wars film uit!

The Lion King

The Lion King wordt door de meeste mensen gezien als één van de beste animatiefilm (van Disney) ooit. Aangezien vrijwel iedereen deze film al minstens 1x heeft gezien, hoeven wij niet uit te leggen waar de film over gaat. Wat wel handig is om te weten is dat op Disney Plus zowel de klassieke Lion King (uit 1994), als de live-action remake uit 2019 te vinden is. De remake van deze klassieker is op geweldige wijze gedaan en doet de eerdere versie eer aan. Wat verder leuk is om te weten, is dat er een aantal zeer bekende namen tot de cast van stemacteurs behoren. Denk hierbij aan Beyoncé, Seth Rogen en Chiwetel Ejiofor. Bekijk de trailer en wij garanderen dat de nostalgische gevoelens weer naar boven komen!

Avatar

Avatar behoort tot het lijstje van meest succesvolle films aller tijden. Het stond jarenlang op plek 1, totdat het in juli 2019 werd ingehaald door Avengers: Endgame. De film gaat over het volk Na’vi die op de planeet Pandora wonen. Ze doen er alles om het eigen volk te beschermen en wanneer de mens besluit om de Na’vi uit te roeien, breekt er een oorlog uit. Niet voor niets staat deze film op nummer twee van meest succesvolle films ooit, dus wij raden het zeker aan om Avatar te gaan kijken! Het duurt wel bijna drie uur, dus ga er maar goed voor zitten. Ook hier is er goed nieuws te melden: er komen maar liefst vier (!) vervolg films van de Avatar reeks aan! Het tweede deel van Avatar wordt eind 2022 in de bioscoop verwacht.

Hamilton

Dit is een verfilming van de originele Broadway-productie ‘Hamilton’. De film laat zien dat het zeker mogelijk is om theater met film te combineren! Het verhaal draait om Alexander Hamilton, ook wel bekend als American founding father. Alexander was een immigrant en de eerste minister van Financiën van de Verenigde Staten. Bovendien schreef hij mee aan de grondwet van het land, waar hij zijn bijnaam aan te danken heeft. In de film wordt er op geweldige wijze gebruik gemaakt van muziek om het verhaal op beeld te brengen. Leuk feitje: toen de film net op Disney+ werd gereleased, ontstond er een wereldwijde storing omdat gebruikers massaal de film wilden kijken. De servers van Disney+ konden de enorme vraag  niet aan, waardoor er een storing ontstond. 

5 beste films op Disney+

Wij hopen dat je nu voldoende inspiratie hebt gekregen om aan één van deze films op Disney Plus te beginnen! Heb je deze films al gekeken en ben je op zoek naar nog meer inspiratie om even lekker te gaan bingewatchen? Dan raden wij het aan om onze blog met top 5 beste Netflix series te bekijken!

Films en seriesFilms en series

Reacties