Voor veel shopaholics onder ons is dit één van de leukste dagen van het jaar: Black Friday! Dit jaar valt het op 27 november, dus het is hoogst tijd om je voor te bereiden om je slag te slaan. Black Friday is vaak een hectische dag, zeker dit jaar door de gedeeltelijke lockdown. Sommige winkels hebben besloten om Black Friday dit jaar over te slaan, terwijl andere winkels hebben besloten om het te verspreiden over meerdere dagen. Gelukkig merk je hier online heel weinig van! Ook dit jaar doen er een heleboel webshops mee aan het shopping festijn. Maar hoe moet je je nou goed voorbereiden op zo’n hectische dag? In deze blog gaan wij diverse tips voor Black Friday bespreken, waardoor jij de beste deals kunt scoren. Lees dus snel verder voor de beste Black Friday shopping tips!

Koop alleen wat je nodig hebt.

Wij mensen houden nou eenmaal van een goede deal. Zodra we de prijs omlaag zien gaan, dan zijn we bijna niet meer te houden en kopen we allemaal dingen die we eigenlijk niet nodig hebben. Handig is om te bekijken wat je echt nodig hebt, aangezien het anders geldverspilling is. Denk dus vooraf na wat je wil gaan kopen en maak een lijstje met allemaal artikelen die je nodig hebt. Probeer jezelf hier ook echt aan te houden!

Bekijk oude prijzen.

Het is een truc die sommige websites uithalen: de prijs net voor Black Friday iets hoger doen dan dat het eigenlijk was en dan korting toepassen, zodat het lijkt alsof je een goede deal scoort. Dit terwijl je dus eigenlijk gewoon bijna dezelfde prijs moet betalen! Om jezelf te beschermen tegen dit soort trucjes is het handig om de oude prijs van het product in de gaten te houden. Probeer dus achter de oude prijzen van het artikel te komen, omdat je zo goed kunt zien of die ene Black Friday deal nou écht zo mooi is.

Bestel alleen bij betrouwbare webshops.

Dit is wellicht één van de belangrijkste tips voor Black Friday: bestel alleen bij betrouwbare webshops! Tegenwoordig zijn er enorm veel oplichters actief die nep websites maken om consumenten te misleiden. Let dus goed op bij welke webshop je iets gaat bestellen. Om jezelf te beschermen kun je een aantal dingen doen. Bekijk bijvoorbeeld of de site over een beveiligde verbinding beschikt. In dat geval moet de URL van de site ‘https’ bevatten en ook een groen slotje, net als de screenshot hieronder! Is dit niet het geval? Dan is er een grote kans dat de website niet betrouwbaar is. Let verder op het taalgebruik van de site. Zijn er veel taalfouten en kromme zinnen te vinden? Grote kans dat de website niet betrouwbaar is. Wees alert en shop safe!

Black Friday tips | All About Guys

Maak alvast een account aan bij verschillende webshops.

In de meeste gevallen heb je wel een account bij je favoriete webshops, maar tijdens Black Friday kom je waarschijnlijk ook op andere webshops terecht vanwege de leuke deals. Doe vooraf research naar welke webshops en merken meedoen aan Black Friday en maak dan direct een account aan op de website. Hierdoor kun je aardig wat tijd besparen en kun je direct je favoriete Black Friday deal in huis slepen. Ook krijg je als member regelmatig exclusieve deals en informatie, dus het heeft zeker veel voordelen te bieden!

Vergelijk de prijzen.

Sommige Black Friday deals zijn bij de ene webshop nòg beter dan de andere. Ga dus niet direct je bestelling plaatsen, omdat er een grote kans is dat je bij een andere webshop minder hoeft te betalen! Hierbij is het echter wel belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken, zoals de verzendkosten en retourvoorwaarden. Een lagere prijs is immers niet altijd beter!

Black Friday tips en tricks

Wij hopen dat jij wat aan deze Black Friday tips hebt gehad en dat je ook iets leuks weet binnen te halen! Denk wel een beetje aan je bankrekening, want Sinterklaas en Kerstmis zitten er ook alweer aan te komen :).

Reacties