Het is iets waar we allemaal wel eens te maken hebben gehad: liefdesverdriet! Hoe stom het ook is, het komt veel vaker voor dan we allemaal willen. Om iedereen die met een harde break-up te maken heeft te helpen, zetten wij in deze blog 7 tips om van liefdesverdriet af te komen op een rijtje. Wij hopen dat deze tips tegen liefdesverdriet jou kan helpen om je ex sneller te vergeten!

Praat met vrienden/familie

Door met vrienden en familie te praten kun je je hart luchten. Al je gevoelens en gedachten opkroppen is niet verstandig om te doen, omdat het op een onverwacht moment ineens allemaal naar buiten komen. Om dit te voorkomen raden wij het je aan om met vrienden en familie over je liefdesverdriet te praten. Vooral voor de mannen onder ons kan dit een lastig punt zijn, omdat je je zeer kwetsbaar opstelt en het wat lastiger is om als man over je gevoelens te praten. Het is echter nooit erg om om hulp te vragen.

Zoek afleiding

Alleen in je bed zitten en denken aan je ex gaat je nergens brengen. Zoek afleiding door bijvoorbeeld een nieuw boek te lezen, een stukje te gaan wandelen of door een nieuwe hobby te zoeken. Hiermee is het mogelijk om je gedachten even ergens anders te hebben, waardoor de kans groter is dat je (sneller) beter in je vel gaat zitten.

Sport

Door te sporten of te fitnessen is het mogelijk om niet alleen aan je lichaam te werken, maar is het ook mogelijk om je mind even ergens anders te hebben. Een break-up wordt over het algemeen gezien als één van de beste drijfveren voor sporten, dus misschien breek je nog wel een aantal personal records. Plus, wellicht kom je nog wel een leuk persoon tegen tijdens het sporten!

Creëer afstand

Dit is wellicht één van de lastigste tips, maar wel een belangrijke: creëer afstand met je ex. Als je steeds wordt geconfronteerd met je ex, bijvoorbeeld op Instagram, FaceBook of een ander social media kanaal, dan levert dat alleen maar onrustige gevoelens op en ben je ook sneller geneigd om weer in contact te komen. Door afstand te creëren geef jij jezelf meer rust en kom je niet in contact met je ex. Je kunt uiteraard op een later moment nog bekijken of je nog contact wil hebben met je ex, maar net na een break-up raden wij het wel aan om jezelf te ontkoppelen van je ex: verwijder je ex van social media, verwijder foto’s en stop spullen weg die je doen denken aan je ex.

Pas op met direct daten

Neem de tijd om alles goed te verwerken voordat je weer opnieuw start met daten. Als je alleen met iemand gaat daten om je ex te vervangen, dan is de kans groot dat je nog meer pijn gaat lijden op het moment dat het ook met je nieuwe partner niet loopt zoals het hoort. Neem dus de tijd om eerst met je gevoelens te dealen voordat je een nieuwe partner gaat zoeken!

Acceptatie

Vaak is het moeilijk om te accepteren dat je relatie echt voorbij is. Zeker als het onverwachts is, jullie lang samen waren of als je echt verliefd was is het erg lastig om te accepteren dat het klaar is. Je dient echter de situatie te accepteren: je kunt namelijk niks meer veranderen aan het verleden en je hebt ook geen controle over wat er gaat gebeuren. De volgende tip kan hier misschien bij helpen!

Denk aan de negatieve zaken

Door aan de negatieve zaken te denken is het mogelijk om bepaalde positieve gevoelens te verdrijven. Als je alle negatieve zaken op een rij zet, dan merk je eigenlijk dat je relatie niet bepaald perfect was en je oude partner dus ook niet. Deze negatieve zaken kunnen ook het beeld over je ex veranderen, waardoor het wellicht eenvoudiger wordt om je ex te vergeten.

7 tips om liefdesverdriet te verwerken

Wij hopen dat de bovenstaande 7 tips jou kunnen helpen om je liefdesverdriet te verwerken. Weet jij nog goede tips die onze lezers wellicht kunnen helpen? Laat het dan weten in de comments!

Reacties