Het laten groeien van een volle en weelderige baard kan een uitdaging zijn voor veel mannen. Gelukkig zijn er tegenwoordig baardgroei kits op de markt die beweren te helpen bij het stimuleren van de baardgroei. Maar wat is een baardgroei kit precies? Hoe werk je een baardgroei kit en werken deze wel? In dit artikel duiken we dieper in op baardgroei kits, beantwoorden we veelgestelde vragen en geven we je inzicht in enkele van de beste baardgroei kits die momenteel beschikbaar zijn. Lees snel meer!

Wat is een baardgroei kit?

Een baardgroei kit of een baardkit is een set van producten en tools die speciaal zijn ontworpen om de baardgroei te stimuleren en te ondersteunen. Deze kits bevatten vaak een combinatie van baardolie, baardbalsem, supplementen en soms zelfs een baardborstel of kam. De ingrediënten in deze producten zijn gericht op het verbeteren van de conditie van de huid onder de baard, het bevorderen van de haargroei en het verbeteren van de algehele baardgezondheid.

Waaruit bestaat een baardgroei kit?

Wij, van All About Guys, hebben zelf een baardgroei kit getest. In de deze kit kregen wij:

  • een baardroller (ook wel dermaroller genoemd);
  • een baardgroeiserum (soms krijg je geen serum maar een baardolie);
  • een cleanser (om de baardroller schoon te maken);
  • een baardkam.

Er zijn verschillende merken die een baardgroei kit verkopen, maar in beginsel zullen deze allemaal dezelfde producten bevatten. Sommige sets bevatten geen cleanser of kam. Het is mogelijk dat je hiervoor een baardbalsem ontvangt.

Hoe werkt een baardgroei kit?

We hebben zelf een baardgroei kit aangeschaft en getest. Hieronder geven we een korte uitleg hoe de baardgroei kit werkt.

Stap 1: Zorg ervoor dat je je gezicht en baard reinigt. Je huid dient schoon en droog te zijn voordat je met de baardroller begint.

Stap 2: Gebruik de baardroller. Pak de baardroller vast en rol over het baardgebied dat je wilt behandelen. Voor een optimaal resultaat zul je 10 keer horizontaal, 10 keer verticaal en 10 keer diagonaal over het baardgebied moeten rollen. Zorg voor een lichte druk, zodat de naalden van de baardroller microperforaties in je huid kunnen maken in de bovenste laag van je huid. Deze zullen de huid en bloedcirculatie stimuleren. Pas op: druk niet te hard, want dit doet pijn en hier beschadig je je huid mee.

Stap 3: De microperforaties in je huid stimuleren de haarzakjes in je huid. Dit kan helpen om de bloedtoevoer naar de haarzakjes te verbeteren en voedingsstoffen te leveren die de haargroei bevorderen.

Stap 4: Breng het baardserum of de baardolie aan op het behandelde gebied. Spray twee keer op je hand met het baardserum of druppel 3 tot 7 keer op je hand en masseer het op het behandelde gebied. Zowel de baardserums en baardoliën bevatten natuurlijke en activerende ingrediënten die haargroei stimuleren. Breng het serum of de olie elke dag aan.

Stap 5: Vergeet je baardroller niet te reinigen. Dit kun je doen met de cleanser. Heb je er geen gekregen? Dan kun jij je dermaroller alsnog schoonmaken met 80% alcohol. Het hoofd van de dermaroller zal volledig besproeid of worden bedekt met alcohol. Vervolgens zal de alcohol minimaal 2 minuten moeten intrekken en verdampen. Laat de roller drogen op een papieren doekje of vel keukenrol.

Je huid kan best gevoelig zijn na een behandeling. Daarom is het raadzaam om maximaal 2 twee keer per week de baardroller te gebruiken. Zorg ervoor dat je minimaal drie dagen ertussen laat tot de volgende behandeling. 

Ideaal om kale plekken in baard te verhelpen

Heb je ook last van kale plekken in je baard? Gelukkig biedt de baardgroei kit de oplossing. Je behandelt eenvoudig de kale plek met de dermaroller en baardserum of baardolie. En binnen een aantal weken zul je al gauw verandering merken. Het baardserum en de baardolie ondersteunen de doorbloeding, activeren en stimuleren de haarzakjes. Ook geeft het je haarzakjes meer energie.

Wat is de beste baardgroei kit?

Nu je weet hoe een baardkit werkt, is het tijd om de beste baardgroei kits te bespreken. Hiervoor hebben we een top-5 samengesteld. Hierbij hebben we gelet op onder andere de kwaliteit, prijs en de producten die je krijgt.

5. Baardgroei kit van Knevel

De Baardgroei kit van Knevel is zeer goed geprijsd: voor maar € 14,95 laat jij je baard al groeien. De set kost normaal € 19,99 en is nu in de aanbieding. De kit bestaat uit een dermaroller, baardolie en baardbalsem. 

4. Baardgroei kit van Seidon

De baardgroei kit van Seidon kost slechts € 24,95. Het setje bevat een dermaroller en een baardolie met vitamine E. Ze werken uitsluitend met natuurlijke ingrediënten. Ben je niet tevreden over het product? Dan mag je het setje binnen 30 dagen kosteloos retourneren!

3. Baardgroei kit van het merk Hozard

Voor slechts €23,50 heb je een uitstekende baardkit. Het setje bevat een dermaroller, baardserum, schoonmaakspray en een baardkam. Zie je geen resultaat? Dan krijg jij je geld terug. Een laagdrempelige manier om je eerste baardgroei kit te testen.

2. Baardgroei kit van BarberRonny

Het baardgroei kit van BarberRonny kost €29,95 en bestaat uit drie producten. Je krijgt een dermaroller, een flesje baardolie en een baardbalsem. De olie en balsem zijn voorzien van Sandelhout geuren. Deze geur vermindert stress en je ruikt bovendien als een echte man. De baardkit wordt standaard geleverd in een prachtige cadeauverpakking. Ook hier geldt: niet goed, geld terug.

1. Baardgroei kit van LifeLoom

Het baardgroei kit van LifeLoom kost €29,45, maar dan heb je ook wat. Deze set is voorzien van een dermaroller, baardshampoo, baardgroeiserum, baardbalsem, borstel en linnen bewaarzakje. Als kers op de taart wordt de baardkit geleverd in een mooie geschenkdoos. Je kunt het zo cadeau geven! De producten zijn uitsluitend gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Baardgroei kit review

Tot slot, wij, van All About Guys, hebben vele maanden gebruikgemaakt van verschillende baardgroei kits. Dit heeft ervoor gezorgd dat we een volle baard hebben kunnen groeien. Het gebruik van de baardroller zorgt af en toe voor een droge, geïrriteerde huid. Gelukkig is dit eenvoudig op te lossen door gebruik te maken van baardolie en/of baardbalsem. 

Ter ondersteuning van het proces kun je ervoor kiezen om extra baardsupplementen in te nemen voor een optimaal resultaat. 

Wil je meer tips lezen hoe jij je baard kunt laten groeien? Lees hier onze ultieme baardgroei gids!

Reacties