Ben je op zoek naar een iPad? Dan hebben wij goed nieuws voor je. De nieuwe iPad Air 2020 release date was op 23 oktober 2020. Maar wat is nou speciaal aan deze iPad? Deze tablet valt namelijk tussen de reguliere iPad en de iPad Pro variant. Je profiteert dus van de beste kenmerken van de iPad Pro en tegelijkertijd is de iPad Air 2020 ook nog eens honderden euro’s goedkoper in vergelijking met de iPad Pro. Een geweldig alternatief dus. Maar alvorens je een iPad wilt aanschaffen, is het van belang om vast te stellen wat voor type gebruiker je bent en welke werkzaamheden je ermee zult uitvoeren. Deze aspecten zullen essentieel zijn en jouw zoektocht naar je nieuwe iPad. In deze blog vertellen je alles over de nieuwe iPad Air 2020 en welke belangrijke verschillen er zijn ten opzichte van de iPad Pro. Lees snel meer!

iPad Air 2020 vs. iPad Pro 2020

De iPad Air 2020 heeft een nieuw design vergeleken met vorige iPad Air varianten. Alhoewel de iPad Air 2020 enorm veel weg heeft van de iPad Pro 2020, zijn er toch behoorlijk wat verschillen. Deze verschillen kunnen doorslaggevend zijn en bepalen uiteindelijk dan ook welke iPad het meest geschikt is voor jou.

Overeenkomsten iPad Air 2020 en iPad Pro 2020

Allereerst zullen we de overeenkomsten tussen beide modellen toelichten. Er zijn in totaal zes overeenkomsten tussen de iPad Air 2020 en iPad Pro 2020. Hieronder hebben we alle overeenkomsten uiteengezet:

 • Design: Beide apparaten zijn voorzien van dezelfde design: ze zijn gemaakt van aluminium met rechte zijkanten en bevatten geen rondingen aan de achterkant.
 • Display: De iPad-modellen zijn voorzien dezelfde schermtechniek, namelijk Liquid Retina.
 • Schermtechnologie: Zowel de iPad Air 2020 en iPad Pro 2020 zijn voorzien van True Tone en de Wide Color kleurweergave (P3). De displays zijn eveneens gelamineerd en zijn voorzien van een antireflectie en vingerafdrukbestendige coating.
 • Frontcamera: De frontcamera’s van beide apparaten zijn voorzien van de dezelfde resolutie.
 • Aansluiting: Beide modellen zijn voorzien van een USB-C aansluiting. Deze poorten worden gebruikt om het apparaat op te laden, maar ook om gegevens over te zetten naar overige apparaten.
 • Accessoires: Wil je gebruik maken van diverse accessoires

Belangrijkste verschillen iPad Air 2020 vs. iPad Pro 2020

Hieronder hebben we alle verschillen ten opzichte van de iPad Pro 2020 voor je op een rijtje gezet:

 • Kleuren: De nieuwe iPad Air is beschikbaar in 5 verschillende kleuren. Naast de gebruikelijke kleuren, Space Grey, Roségoud en Zilver, is de iPad Air 2020 ook beschikbaar in Hemelsblauw en Groen. De iPad Pro is daarentegen beschikbaar in slechts 2 kleuren: Space Gray en Zilver.
 • Prijs: De iPad Air 2020 is honderden euro’s goedkoper (€ 669,-) dan de iPad Pro 2020 (€ 899,-).
 • Gewicht: De iPad Air 2020 (458 gram) is lichter dan de iPad Pro 2020. De 11-inch variant weegt 471 gram en de 12,9 inch versie weegt 641 gram.
 • Grootte: De iPad Air 2020 is een slag kleiner dan de iPad Pro. Dit kan tevens een nadeel zijn als je meer waarde hecht aan het formaat. Bovendien is de iPad Air beschikbaar in één formaat, namelijk 10,9 inch. Daarentegen is de iPad Pro beschikbaar in de formaten 11 inch en 12,9 inch.
 • Geheugen: De iPad Air 2020 komt standaard met 64GB opslag. Dit is bij de iPad Pro 2020 maar liefst 128GB. Indien je kiest voor de Pro versie, is er meer keuze in je opslag. Wanneer je echt veel ruimte nodig hebt, is er een variant beschikbaar met maar liefst 1TB aan opslag.
 • Display: Het display van de iPad Pro 2020 is een stuk beter door ProMotion. Deze schermtechniek zorgt voor een refresh-rate, ofwel verversingsgraad, van maar liefst 120 Hz. Hierdoor zullen de animaties vloeiender zijn en zal je nauwkeuriger kunnen tekenen met je Apple Pencil.
 • Processor: In de nieuwe iPad Air wordt de nieuwste chip gebruikt die Apple heeft ontworpen, namelijk de A14-chip. Deze chip zal je waarschijnlijk ook terugvinden in de iPhone 12 modellen. De nieuwste chip van Apple is op bepaalde punten mogelijk sneller dan de A12Z-chip die in de iPad Pro is gebruikt.
 • Aantal speakers: Zowel de iPad Air 2020 en de iPad Pro zijn voorzien van vier speakers.
 • Camera: Wanneer je de beste camera wilt, dan zal je een iPad Pro 2020 moeten aanschaffen. Deze is namelijk voorzien van een dubbele camera met ultra-groothoeklens. Als kers op de taart is de iPad Pro ook nog eens voorzien van een LiDAR-scanner. Deze scanner zorgt voor een verbeterde camerafunctie waarbij je gebruik kunt maken van augmented reality functies. De standaardcameralenzen van beide modellen zijn echter voorzien van dezelfde resolutie.
 • Flitser: Beide modellen zijn voorzien van een flitser. Er is echter één belangrijk verschil: de flitser op de iPad 2020 bevindt zich aan de voorkant van het apparaat. De flitser van de iPad Pro 2020 bevindt zich op de achterkant van het apparaat.
 • Portretmodus en portretbelichting: De iPad Pro heeft een portretmodus die de iPad Air 2020 niet heeft: je kunt namelijk geen portretfoto maken met een wazige achtergrond.
 • Authenticatie en ontgrendeling: De iPad Air 2020 is voorzien van Touch ID. De nieuwe Touch ID sensor zit echter op een volledig nieuwe plek: hij is namelijk verwerkt in de knop waarmee jij je iPad vergrendeld. Doordat de sensor op een nieuwe plek is verwerkt, kan het zo zijn dat je hier wel even aan moet wennen.

Bij de iPad Pro 2020 kan jij je apparaat ontgrendelen door middel van Face ID.

 • Accessoires: De meegeleverde kabel van de iPad Pro en iPad Air 2020 zijn hetzelfde. Toch is er een klein verschil. De oplaadstekker van de iPad Pro bevat meer vermogen (20 W) ten opzichte van de iPad Air 2020 (16 W).

iPad Air 2020 of iPad Pro 2020 kopen

Heb je interesse gekregen in een iPad Air 2020 of een iPad Pro 2020? Bekijk hieronder alle aanbieders!

Reacties