Een bucketlist maken is een erg leuke activiteit en het neemt niet veel tijd in beslag! Sommige mensen vinden het echter lastig om een bucketlist te maken, omdat ze niet weten wat er precies in moet komen te staan. Voor de mensen die zich afvragen ‘wat is een bucketlist’ nou eigenlijk: een bucketlist is een lijst met dingen je gedaan moet hebben voordat je sterft. Het opstellen van een bucketlist voor jezelf is erg leuk. Hierdoor heb je duidelijk in beeld wat je allemaal nog wilt doen en/of bereiken in de rest van je leven. Voordat wij je 10 must have bucketlist ideeën gaan meegeven, gaan wij eerst even in op de vormgeving van je ultieme bucketlist. Lees dus snel verder als jij toffe bucketlist tips en ideeën wilt ontvangen!

Bucketlist: online maken of een boek?

Er bestaan verschillende manieren hoe jij je ultieme bucketlist kunt vormgeven. Zo kun je een bucketlist online maken, maar het is ook mogelijk om als het ware een bucketlist boek te maken. De tweede optie is dus een fysieke vorm. Een online bucketlist maken heeft als groot voordeel dat je op meerdere apparaten toegang tot je lijst hebt en het aanpassen ervan is zeer eenvoudig.  Nadeel is echter wel dat je bent gebonden aan technologie. Als je een bucketlist boek gaat maken op papier heeft dit als voordeel dat je er creatief mee bezig kan zijn. Verder kan je het ook overal eenvoudig mee naar toe nemen, zelfs op reis! Het is aan jou de keuze welke vorm je wilt gaan kiezen! Nadat je de vorm hebt gekozen is het van belang om je bucketlist op te vullen met doelen. Het bedenken van doelen kan echter nog wel eens een uitdaging zijn. Hierom hebben wij 10 ideeën voor je bucketlist beschreven die er hoe dan ook op moeten komen te staan!

1. Reisbestemmingen

De meeste mensen gaan ervan uit dat een bucketlist alleen voor reizigers is. Dit is echter onjuist, al is het wel een prima manier om een start te maken aan je bucketlist door te beginnen met reisbestemmingen. De meeste mensen vinden het namelijk erg leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Dit is dan ook de reden waarom wij aanraden om alle bestemmingen die je bezocht wilt hebben in je leven op een rijtje te zetten. Hierdoor merk je snel dat er al veel andere dingen op je bucketlist komen te staan: steden die je moet hebben bezocht, activiteiten die je daar moet hebben gedaan en ga zo maar door! Het afvinken van een reisbestemming op je bucketlist kan een erg voldaan gevoel opleveren.

2. Start een gezin

Voor vrijwel iedere man hoort dit wel tot zijn levensdoel: het starten van een gezin. Hiervoor moet je wel echt klaar zijn en je moet uiteraard eerst de juiste partner vinden. Alles op zijn tijd, dus wees geduldig!

3. Begin een eigen bedrijf

Als je jarenlang onder een baas hebt gewerkt is het te begrijpen dat je op een gegeven moment onafhankelijk wil worden. Het starten van je eigen bedrijf is een uitstekende manier om dit te realiseren. Je kan er enorm veel van leren, het is een grote uitdaging en het allerbelangrijkste: je kunt er je brood mee verdienen!

4. Leer een nieuwe taal

Het leren van een nieuwe taal is een echte must have voor op je bucketlist. Het is zeker uitdagend, maar je kunt enorm veel van leren en het toepassen in de praktijk!

5. Boek een mystery flight

Dit houdt in dat je een vlucht boekt naar een onbekende bestemming. Je ziet dus pas wat je bestemming is op het moment dat je op het vliegveld aankomt. Super spannend dus en wellicht kun je een reisbestemming van idee 1 afvinken!

6. Organiseer een Harry Potter marathon

Voor de Harry Potter fans onder ons moet dit zeker weten op je bucketlist staan: het houden van een Harry Potter marathon in één dag! Je bent wel bijna 20 uur bezig, maar het is hoe dan ook een magische ervaring. Je kunt dit alleen doen, maar ook met vrienden! Zorg wel dat je voldoende eet & drinkt en ook regelmatig pauzes neemt.

7. Skydiven

Dit is 100% een ervaring die je niet snel zal meemaken (en vergeten). Het springen uit een vliegtuig van enorme hoogte is een garantie voor een adrenalinekick welke je nooit eerder hebt gevoeld. Tip: bedenk wel eerst waar je wilt gaan skydiven. Sommige plekken zijn namelijk indrukwekkender dan andere!

8. Een random act of kindness

Geef geld aan een zwerver, betaal de rekening  voor de persoon die achter je in de rij staat of geef iemand een lift. Noem het maar op, een random act of kindness uitvoeren voor een ander persoon kan nooit kwaad. Veel mensen doen dit voor good karma, maar je kan oprecht de dag van een ander persoon maken.

9. Een trio

Tja, we zijn en blijven een echte blog voor mannen, dus dit konden we zeker niet vergeten in het lijstje! Om awkward situaties te voorkomen is het wellicht handig om dit te doen met mensen die je nog niet kent.

10. Zoek contact op met een vriend(in) van vroeger

In contact komen met een oude vriend(in) kan erg veel voordelen opleveren. Wie weet bloeit er weer wat op en worden jullie weer vrienden! Je hebt in ieder geval wel genoeg om over te praten.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

One Comment

Reacties