Bijna iedereen heeft het wel meegekregen: de release van de iPhone 12! Normaal gesproken worden nieuwe modellen van de razend populaire telefoons van Apple uitgebracht in september, maar dit jaar liep het even anders. Door de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus vond de release van de nieuwe iPhone 12 in oktober plaats, wat betekent dat de iPhone 12 dus al is gereleased! Nu begrijpen we dat je alles wil weten over deze nieuwe telefoon van Apple voordat jij je aankoop gaat maken. Om iedereen te helpen hebben wij in deze blog alles over de iPhone 12 en de verschillende versies op een rijtje gezet. Dus ben je bijvoorbeeld benieuwd hoeveel de nieuwe iPhone 12 kost en naar alle specificaties? Lees snel verder om hierachter te komen!

Meerdere versies

Belangrijk is om te weten dat er niet drie versies van de iPhone 12 beschikbaar zijn, maar dat je keuze hebt uit vier verschillende modellen. De iPhone 11 had drie versies, dus het is een vrij grote verrassing dat de iPhone 12 een versie meer heeft. Er zijn aardig wat verschillen tussen deze vier versies, welke wij later gaan bespreken. Wat goed is om te weten is dat er wel een aantal overeenkomsten te vinden zijn tussen de verschillende modellen. Zo beschikt elke versie over een A14–processor (snelste smartphone chip ooit), zijn ze 5G-ready en worden ze ook nog eens met iOS 14 geleverd. Ook is het materiaal van de schermen hetzelfde, aangezien ze allemaal over een Ceramic Shield beschikken. Dit is een extra laagje over het scherm, waardoor het betere bescherming heeft tegen barsten en krasjes. Dit is zeker een verbetering, aangezien oude modellen van de iPhone hier erg veel problemen mee hebben gehad en er ook bekend om stonden dat ze snel konden breken. Wij gaan nu de vier versies van de nieuwe iPhone 12 bespreken!

iPhone 12 Mini

Zoals de naam eigenlijk al zegt is dit de kleinste iPhone 12 versie. Hierdoor is het ook een stuk lichter in vergelijking met de andere versies, wat erg fijn is als je geen fan bent van zware telefoons. Het scherm is 5,4 inch groot en het is ook de goedkoopste iPhone 12, aangezien deze versie vanaf €809,- te verkrijgen is. Hoewel het scherm klein is, zegt dit helemaal niks over de kwaliteit! Alle iPhone 12 schermen, dus ook van de Mini, beschikken over een Super Retina XDR OLED scherm. Hierdoor zijn kleuren natuurlijker en zijn contrasten beter te zien. De camera van de iPhone 12 Mini gaan we bij de volgende versie bespreken, aangezien dit precies hetzelfde is!

iPhone 12

Op veel punten komt deze versie overeen met de iPhone 12 Mini, maar uiteraard is er wel een behoorlijk verschil tussen de twee versies: de grootte van het scherm. Het scherm is namelijk 6,1 inch groot, wat dus een stuk groter is dan de Mini. De achterkant beschikt over twee camera’s en hiermee kun je 2x optisch uitzoomen. Verder beschikt het over een digitale zoom van 5x. Deze camera specificaties gelden ook voor de iPhone 12 Mini. De iPhone 12 is, net als de Mini versie, verkrijgbaar vanaf 64G, maar de prijs ligt wel een stukje hoger. De prijs van de iPhone 12 begint namelijk vanaf €909,-. Naast de prijs en grootte van het scherm zijn er geen aanzienlijke verschillen op te merken met de iPhone 12 Mini. Mocht de grootte van het scherm je niet veel uitmaken, dan raden wij het je aan om voor de Mini te gaan. Dit scheelt je toch wel €100,-!

iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Pro is qua formaat precies hetzelfde als de normale iPhone 12, omdat het een schermgrootte heeft van 6,1 inch. Het verschil met de bovenstaande versies zit vooral in de camera. Waar de iPhone 12 aan de achterkant twee camera’s heeft, beschikt de iPhone 12 Pro over drie camera’s. Hier kun je 4x optisch mee zoomen en het heeft een digitale zoom van 10x. Ook is het geheugen een stuk groter vergeleken met de twee versies die wij hiervoor hebben besproken. De iPhone 12 Pro is, evenals de iPhone 12 Pro Max, namelijk pas vanaf 128GB verkrijgbaar. Deze verschillen zie je ook terug in de prijs. De iPhone 12 Pro is namelijk te koop vanaf €1159,-, wat dus €250,- meer is dan de normale iPhone 12! Er zit dus een behoorlijk verschil in prijs met de andere versies. Wij raden het vooral aan om de iPhone 12 Pro te kopen als je fan bent van een goede camera en behoefte hebt aan veel geheugen.

iPhone 12 Pro | All About Guys

iPhone 12 Pro Max

Dit is de grootste iPhone ooit! Het scherm is maar liefst 6,7 inch groot, wat dus een stuk groter is dan de andere modellen. Ideaal als je het leuk vindt om video’s te kijken op je telefoon of om fanatiek te gamen. Net als de iPhone 12 Pro beschikt deze versie over drie camera’s aan de achterkant. De camera van de iPhone 12 Pro Max is echter nòg beter dan van de andere versies. Het heeft namelijk een optische zoom van 5x en een digitale zoom van 12x. Deze versie beschikt dus over de beste camera van alle vier de modellen. Schrik niet van de prijs! De iPhone 12 Pro Max is namelijk vanaf (!) €1259,- te koop. Deze prijs is het dus alleen waard als je behoefte hebt aan een groot scherm en de mooiste foto’s wil maken. Anders is het toch wel erg veel geld voor een telefoon.

iPhone 12 kopen

Welke iPhone 12 je gaat kopen hangt met name af van twee zaken: schermgrootte en camera. Vrijwel alle andere specificaties komen namelijk met elkaar overeen, waardoor je vooral moet nadenken over deze twee specificaties. Belangrijk is om bij jezelf na te gaan waar je de telefoon voor gaat gebruiken. Ben je van plan om het alleen te gebruiken om te bellen, appen en voor social media? Dan raden wij de iPhone 12 (Mini) aan. Of ben je van mening dat al je foto’s van haarscherpe kwaliteit moeten zijn? En vind je het verder leuk om video’s te kijken of te gamen op je mobiel? Dan raden wij het aan om voor de iPhone 12 Pro (Max) te gaan. De keuze is aan jou! 

Hier nog even een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

iPhone 12 MiniiPhone 12 iPhone 12 ProiPhone 12 Pro Max
Schermdiagonaal5,4 inch6,1 inch6,1 inch6,7 inch
In centimeters13,76 cm15,40 cm15,40 cm16,96 cm
Hoogte13,15 cm14,67 cm14,67 cm16,08 cm
Breedte6,42 cm7,15 cm7,15 cm7,81 cm
OpslagVanaf 64GBVanaf 64GBVanaf 128GBVanaf 128GB
PrijsVanaf €809,-Vanaf €909,-Vanaf €1159,-Vanaf €1259,-
Camera2 aan de achterkant2 aan de achterkant3 aan de achterkant3 aan de achterkant

Verpakking van iPhone 12

Hoewel de nieuwe iPhone 12 erg veel verbeteringen en pluspunten heeft, is er echter ook een minpuntje aan het nieuwe model. Dit komt doordat alle versies van iPhone 12 zonder EarPods en oplader in de doos worden geleverd. Apple heeft hiervoor gekozen om een positief invloed op het milieu te hebben, omdat ze hierdoor minder goederen hoeven te transporteren. Hiermee is de doos ook gelijk een stuk kleiner. Hoewel dit een mooie reden is, ben je als consument zijnde dus genoodzaakt om los een oplader en EarPods aan te schaffen. Dit moet je echter niet weerhouden om af te zien van de nieuwe iPhone 12, omdat het een zeer indrukwekkend staaltje techniek is! Wij hopen dat jij na het lezen van deze blog de keuze hebt kunnen maken en dat je de iPhone 12 gaat kopen die bij je past.

One Comment

Reacties