Gezien de huidige situatie kiezen veel mensen ervoor om dit jaar niet naar het buitenland te gaan. Ze gaan op vakantie in eigen land. Maar wat is er te doen in Nederland? Zonder dat we erbij stilstaan is er voldoende te doen in ons eigen kikkerlandje. Nederland is rijk aan bijzondere plekken. Deze plekken zal je minimaal een keer in je leven gezien moeten hebben! Een vakantie in Nederland kan dus prima en een bijkomend voordeel is dat je snel op de plaats van je bestemming bent. In deze blog bespreken we 5 tips voor een vakantie in eigen land.

1. De Waddeneilanden

Wanneer we naar het buitenland gaan, dan kiest een groot deel van de Nederlanders voor een zonvakantie waarbij er ook nog eens vaak wordt gekozen voor een hotel of resort met een nabijgelegen strand. Om een vakantiegevoel te krijgen is een bezoek aan onze eigen Waddeneilanden geen slecht idee. Het enige is dat je wel een boot zal moeten nemen om er te komen, maar eenmaal aangekomen zal je merken dat het geen verkeerde keuze zal zijn. Op de eilanden hangt namelijk een zeer fijne, relaxte sfeer waardoor je zeker weet dat je hier tot rust kunt komen. Weet je niet welk eiland je wilt bezoeken?

In principe maakt dit niet uit: alle eilanden zijn leuk en er is altijd voldoende te doen. Hou er echter wel rekening mee dat als je met de auto wilt gaan, je alleen naar Texel, Terschelling en Ameland kunt gaan. Indien je van roadtrips houdt, kan je hier een kleine roadtrip maken. Beschik je niet over een auto? Dan hebben deze eilanden prachtige fiets- en wandelroutes. 

Wanneer je naar Vlieland of Schiermonnikoog wilt gaan, kan je helaas je auto niet meenemen. 

Als je op de Waddeneilanden lekker tot rust wilt komen, dan raden wij het aan om veel te fietsen en te wandelen op het eilanden. Uiteraard kan je ook nog lekker uitwaaien op het strand onder het genot van een biertje!

Wil je een bezoek plannen aan een van de Waddeneilanden? Dan adviseren wij minimaal 2 dagen of meer te doen. Binnen een dag zie je te weinig van het eiland en dat is natuurlijk zonde!

vakantie waddeneilanden

2. Nationaal park De Hoge Veluwe

Wanneer je een natuurliefhebber bent, dan mag nationaal park De Hoge Veluwe zeker niet ontbreken aan je lijstje. Dit park neemt slechts een klein gedeelte van de Veluwe in: de Veluwe heeft namelijk een oppervlakte van ruim 1000 km2. Het gebied is omgeven met natuur, zoals bossen (waar je veel wild kunt spotten), prachtige heidevelden, vennen en stuifzandgebieden. Op de Veluwe hoef jij je zeker niet te vervelen. Er zijn ook nog eens voldoende wandel- en fietsroutes waarbij je prachtige foto’s kunt schieten voor je Instagram.

vakantie veluwe

3. Varen in Giethoorn

Ben je wel eens in Giethoorn geweest? Dit is een uniek dorpje gevestigd in Overijssel. Giethoorn is één van de dorpen die je zeker bezocht moet hebben. De woningen staan op eilanden waar je met je gehuurde bootje tussendoor kunt varen. Giethoorn wordt vaak vergeleken met Venetië, maar dan stukken kleiner. Let op: in de zomermaanden is het hier ontzettend druk!

Vakantie Giethoorn

4. Dagje vertoeven in de Efteling

Hou je meer van adrenaline? Dan is een dagje Efteling zeker wat voor jou. Met razendsnelle achtbanen, unieke shows en natuurlijk ook de traditionele attracties kan iedereen zich hier vermaken. De Efteling is de leukste attractiepark van Nederland en doet zeker niet onder voor de internationale attractieparken. 

 

Is een dagje te kort? Dan kan je ervoor kiezen om te overnachten in het hotel. 

Vakantie efteling

5. Weekendje Maastricht

Maastricht, de hoofdstad van Limburg, behoort in onze ogen tot één van de leukste steden in Nederland. Bovendien kan je er van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan ‘Wyck’. In Wyck heerst een fijne sfeer. Je vindt hier smalle en knusse straatjes en je kunt hier ook nog eens heerlijk shoppen. Hier bevinden zich veel eigentijdse en exclusieve winkels. Klaar met shoppen? Dan kan je ervoor kiezen om heerlijk te gaan terrassen.

Vervelen zal je hier zeker niet!

Vakantie maastricht

ReizenReizen

Reacties