De PS5 gaat dit jaar dan eindelijk gelanceerd worden! Het is alweer 7 jaar geleden dat Sony de Playstation 4 uitbracht en sindsdien is het ‘s werelds bestverkochte game console geworden. Sony heeft enorm lang gewerkt aan de nieuwe Playstation 5, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Ben je benieuwd naar wat de release date is van de Playstation 5 en ook hoeveel de PS5 gaat kosten? Lees dan snel door! All About Guys legt het je hier graag uit.

PS5 release date

De release date van de Playstation 5 werd al een tijdje geleden bekend gemaakt door Sony. De Playstation 5 wordt gereleased in het najaar van dit jaar, dus de verwachting is dat het rond de herfst wordt uitgebracht. Een precieze releasedatum en maand is nog niet bekend, maar de verwachting is dat de PS5 in november wordt uitgebracht. Dit komt doordat de releasedatum van de PS3 en PS4 allebei in november waren.

PS5 prijs

Een van de belangrijkste vragen is uiteraard hoeveel de nieuwe PS5 gaat kosten. Over de prijs heeft Sony officieel nog niks naar buiten gebracht. De meeste mensen verwachten echter dat de prijs van de PS5 zo rond de €500 zal gaan liggen. Dit is dus een stuk duurder dan de PS4 toen deze destijds werd gereleased. De hogere prijs is gekoppeld aan de betere functies van de PS5. Zo heeft de PS5 een hogere resolutie, is het sneller & krachtiger en beschikt het bovendien over betere geluidskwaliteit. Het lijkt er dus op dat de hogere prijs het 100% waard is!

PS5 controller

Het concept van de PS5 controller werd een paar maanden geleden naar buiten gebracht. De nieuwe PS5 controller heeft als naam ‘DualSense’ gekregen. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft, gaat het hierbij om de ‘sense’, het gevoel tijdens het spelen. Deze nieuwe controller heeft bovendien een sterkere batterij en weegt ook minder, waardoor je nauwelijks het gevoel hebt dat je een controller in je handen hebt!

Wij zijn erg benieuwd naar de nieuwe PS5 en hopen dat de precieze releasedatum snel naar buiten wordt gebracht, jij ook?
GamesGames

Reacties