Bij All About Guys begrijpen wij maar al te goed dat je je erg kan vervelen op dit moment door het coronavirus. Nu kan je verschillende dingen doen: een boek lezen, gaan gamen of een leuke serie op Netflix kijken! Voor de meeste mensen die denken dat ze heel Netflix hebben afgekeken is het echter lastig om aan een nieuwe serie te gaan beginnen. Ook voor de mensen die nieuw zijn op Netflix kan het aardig lastig zijn om te beginnen aan een serie. Dit komt door het grote aanbod van series. Hoe dan ook, wij van All About Guys willen je graag helpen! Wij hebben namelijk de top 5 beste Netflix series van dit moment op een rijtje gezet om je inspiratie te kunnen geven voor een nieuwe serie! Lees dus snel door en begin vandaag nog aan één van deze leuke series op Netflix!

Peaky Blinders

Peaky Blinders is een Britse misdaadserie en een echte must see voor elke man. Deze serie gaat over Thomas Shelby, de leider van The Peaky Blinders. Dit is een beruchte misdaadbende en ze zetten Birmingham letterlijk en figuurlijk op zijn kop. Het verhaal speelt zich af na afloop van de Eerste Wereldoorlog. Het acteerwerk van de acteurs is letterlijk subliem en je leeft echt mee met de acteurs. Zo lijden Thomas Shelby, Arthur en nog een aantal andere karakters aan PTSD. Dit weten ze door het fantastische acteerwerk erg realistisch te maken.

Daarnaast is de omgeving zo realistisch nagemaakt, dat het echt lijkt alsof je de situaties na de Eerste Wereldoorlog meemaakt. De schrijver van de serie heeft al in ieder geval wel verklapt hoe de serie gaat eindigen, dus spoiler alert! Peaky Blinders gaat eindigen op het moment dat de  Tweede Wereldoorlog van start gaat. Op dit moment staan er vijf seizoenen op Netflix, dus je hebt genoeg om naar te kijken! Seizoen 6 van Peaky Blinders staat op de planning, maar het filmen is helaas nog even uitgesteld. Dit komt door de situatie met betrekking tot het coronavirus.

La Casa de Papel

La Casa de Papel, ook wel bekend als de Money Heist, is een Spaanse thriller serie waarin 8 personen de Koninklijke Munt van Spanje gaan beroven. Het is een bloed spannende serie, waardoor je het gevoel krijgt alsof je zelf aanwezig bent tijdens de overal. Vanwege het succes van de serie staan er al maar liefst vier seizoenen op Netflix. Het goede nieuws is, is dat ze nog niet klaar zijn en er dus een nieuw seizoen gaat volgen! Net als bij Peaky Blinders zijn de opnames verstoord door het coronavirus, dus waarschijnlijk komt het volgende seizoen van La Casa de Papel pas in 2021. Tot dan heb je zeker genoeg aan de vier seizoenen die momenteel op Netflix staan! 

Stranger Things

Stranger Things is een Amerikaanse sciencefiction-horrorserie, maar laat vooral het sciencefiction gedeelte je niet afschrikken! De meeste mensen denken bij sciencefiction aan suffe dingen, maar Stranger Things bewijst dat sciencefiction super cool kan zijn! Wat erg leuk is aan deze serie is dat de hoofdrolspelers voornamelijk acteurs van jonge leeftijd zijn. Het is dan ook heel knap om te zien hoe goed deze jonge acteurs kunnen acteren. Het verhaal speelt zich af in het kleine stadje Hawkins, een doodnormale stad in Amerika. Althans, dat zou je denken. Door de serie heen vinden er mysterieuze gebeurtenissen plaats wat de hele stad in bedwang houdt. De serie zorgt ervoor dat je letterlijk en figuur op het puntje van je stoel gaat zitten. Zeker een aanrader dus! Op dit moment staan er drie seizoenen op Netflix. De releasedatum van het vierde seizoen van Stranger Things is nog niet officieel bekend gemaakt, maar de verwachting is dat het eind 2020  wordt uitgebracht.

Top Boy

Nog een andere hoogwaardige Britse serie. Top Boy is het vervolg van Top Boy Summerhouse, wat al in 2011 werd uitgebracht. Het tweede seizoen van Top Boy Summerhouse werd in 2013 gelanceerd, maar sindsdien waren er geen plannen om de serie te vervolgen doordat Channel 4 de stekker eruit trok. Totdat Drake besloot om in te stappen. Top Boy Summerhouse was namelijk een van de favoriete series van de Canadese rapper Drake. Een aantal jaren nadat hij doorkreeg dat er geen nieuwe seizoen zou verschijnen zocht hij contact op met de schrijver van de serie. Samen gingen ze naar Netflix en het resultaat mocht er zeker zijn: Top Boy is terug en sterker dan ooit! Het nieuwe seizoen van Top Boy gaat over een aantal drugsbendes in Londen. De serie weet op een fantastische manier de rivaliteit tussen deze bendes op beeld te zetten, waarbij emoties, humor en real life lessons nadrukkelijk naar voren komen. Top Boy Summerhouse en het derde seizoen van Top Boy staan allemaal op Netflix. Goed nieuws: het vierde seizoen zit er al aan te komen en de verwachting is dat het later dit jaar wordt gereleased op Netflix!

Narcos

Narcos is een Amerikaanse dramaserie waarin het verhaal over de meest beruchte drugskartels in Colombia centraal staat. De serie gaat over het Medellínkartel en het Calikartel. De eerste twee seizoenen gaan over Pablo Escobar en zijn Medellínkartel. Pablo Escobar is zonder twijfel de meest beruchte drugsbaron van onze geschiedenis. Zo stond hij op zijn hoogtepunt  op nummer zeven van de Forbes-lijst, de lijst van de rijkste mensen ter wereld. Het is zeer interessant om te zien hoe het in Colombia eraan toe ging toen Pablo Escobar de machtigste drugsbaron was. De serie weet het verhaal van Pablo Escobar vanuit meerdere invalshoeken op beeld te zetten, zodat je alles op een zo objectief mogelijke manier meekrijgt. We weten allemaal hoe het verhaal van Pablo is geëindigd, maar mocht je dit niet weten: spoiler alert! Seizoen drie gaat namelijk over het Calikartel en hoe zij de macht hebben gegrepen na het omvallen van het Medellínkartel. In totaal staan er dus drie seizoenen van Narcos op Netflix.

Voor de liefhebbers van de Narcos reeks: Narcos Mexico staat ook op Netflix! Naros Mexico gaat over het Guadelajarakartel, een van de grootste kartels in Mexico. Dit is dus zeker het kijken waard is! In totaal staan er twee seizoenen van Narcos Mexico op Netflix, waarvan tweede seizoen in het begin van dit jaar werd uitgebracht.

Nieuwe Netfix serie beginnen

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog genoeg inspiratie opgedaan om te beginnen aan een nieuwe serie op Netflix! Aan welke serie ga jij vandaag beginnen?

Ben je van mening dat een andere serie tussen dit lijstje moest staan? Laat het weten in de comments! 

Films en seriesFilms en series

Reacties