Beter slapen willen we allemaal wel. Als je te weinig slaap krijgt kan dit aardig wat (nadelige) gevolgen met zich meebrengen. Zo voel je je minder fit, waardoor je minder productief kunt zijn op een dag. Andere nadelen zijn dat je niet snel kunt afvallen (ja echt waar!), meer stress ervaart en dus minder goed in je vel kan zitten. Heb jij ook last van slaapproblemen? All About Guys beschrijft hier 5 handige tips om beter te kunnen slapen en dus om van dit vervelende probleem af te komen. Lees dus snel verder als je aan het zoeken bent naar tips om beter te slapen!

Tip 1: Leg je telefoon weg

Net dat ene appje lezen of toch weer even naar rechts swipen op Tinder, je telefoon is een erg grote afleiding. Niet alleen is het een afleiding, het zorgt er ook daadwerkelijk voor dat je minder snel kunt slapen. Dit komt doordat een telefoon en andere schermen, zoals een TV en iPad, blauw licht afgeven. Dit zorgt ervoor dat je lichaam minder melatonine gaat produceren, waardoor je minder snel in slaapt valt. Het is dus van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je voordat je gaat slapen zo weinig mogelijk op schermen gaat kijken. Wij raden het aan om minimaal een uur voordat je gaat slapen je telefoon weg te leggen.

Tip 2: Hanteer een vast slaapritme

Op het moment dat je op onregelmatige tijden gaat slapen en wakker wordt, raakt je biologisch ritme in de war. Om beter te kunnen slapen is het dus noodzakelijk om een vast slaapritme te hanteren. Ga rond dezelfde tijd naar bed, maar sta ook rond dezelfde tijden op! Hierdoor komt je biologisch ritme weer op gang.

Tip 3: Vermijd cafeïne

Dit spreek eigenlijk voor zich, maar we benoemen het toch! Vrijwel iedereen weet dat cafeïne innemen een negatieve invloed heeft op het slapen. Veel mensen weten echter niet dat cafeïne maar liefst 6 (!) uur in je lichaam kan blijven. Het beste is dus om cafeïne ruimschoots voordat je gaat slapen te vermijden. Dus ook geen frisdrank ’s avonds drinken!

Tip 4: Ontspannen

Doe een (half) uur voordat je gaat slapen iets ontspannends. Lees een boek, neem een warm bad of luister naar rustige muziek. Dit heeft namelijk een kalmerend effect op je brein, waardoor je beter kunt slapen.

Tip 5: Fijne slaapruimte

Denk hierbij aan een goed matras, kussen, dekbed en beddengoed. Al deze zaken zijn van groot belang indien je beter wil slapen. Wat nou precies het beste kussen of matras is, kan per persoon verschillen. Aan te raden is om een winkel zoals de JYSK te bezoeken en de tijd te nemen om de verschillende producten uit te proberen.

Hoe slaap je beter? Met deze 5 bovenstaande tips!

Hopelijk hebben de bovenstaande tips om beter te slapen jou geholpen om de vraag ‘hoe slaap je beter’ te beantwoorden! Mocht je nog andere handige tips weten om beter te kunnen slapen, laat het dan even weten in de comments!

WonenWonen

One Comment

Reacties