Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het op dit moment helaas niet mogelijk is om te reizen. Je kan hier echter ook je voordeel uithalen! Nu heb je namelijk genoeg tijd om je te oriënteren op verschillende vakantiebestemmingen, zodat je ervoor kan zorgen dat je volgende vakantie onvergetelijk gaat worden! Wil je alvast wat inspiratie opdoen voor je volgende vakantiebestemming? Wij hebben 10 leuke vakantiebestemmingen buiten Europa voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel door als je meer te weten wilt komen over leuke vakantiebestemmingen buiten Europa!

Toronto

Toronto is de grootste stad van Canada en zeker het bezoeken waard. Het is de grootste stad van Canada en tevens ook het financieel hart van het land. Toronto staat bekend als een van de meest leefbare steden van de hele wereld. De CN-tower is het boegbeeld van de stad. Uiteraard zijn er nog vele andere leuke bezienswaardigheden en activiteiten in Toronto, zoals Yonge–Dundas Square, Toronto Zoo en Nathan Phillips Square. Toronto staat verder bekend om haar grote rol in de muziekscene. Met grote artiesten als Drake, The Weeknd en NAV is het goed vertegenwoordigd.

New York

New York staat ook wel beter bekend als ‘The Big Apple’. Het is niet alleen de grootste stad Verenigde Staten van Amerika, maar ook één van ’s werelds belangrijkste steden. Deze stad zit volgepropt met bezienswaardigheden en activiteiten. Van het wereldberoemde Times Square tot aan Wall Street, er is meer dan genoeg te doen en zien! De stad staat ook bekend als centrum voor diverse gebieden, zoals financiën, mode en kunst. Tip: de meeste mensen merken op dat New York een vrij dure stad is, dus begin maar alvast met sparen!

Bali

Bali is het meest populaire eiland van Indonesië. Dit komt doordat er genoeg te doen en zien is op het eiland. Van surfen tot aan tempels en rijstvelden bezoeken, voor ieder is er wat wils! Bali is een waar paradijs op aarde voor mensen die willen genieten van strand, zon, cultuur en natuur. Je kan er heerlijk tot rust komen met een lekkere cocktail in je hand.

Havana

Misschien niet je eerste keus, maar wellicht kunnen wij je overtuigen: Havana! De hoofdstad van Cuba is een prachtige stad waar cultuur centraal staat. De stad staat bekend om haar sfeervolle straten, pleinen en schitterende architectuur. De gebouwen zijn kleurrijk en er zijn meer dan genoeg activiteiten. Denk hierbij aan Plaza de la Revolución, El Malecon en nog veel meer! 

Sydney

Sydney is de grootste stad van Australië en heeft een heleboel bezienswaardigheden & populaire stranden. De meest iconische bezienswaardigheid van Sydney is uiteraard het Sydney Opera House. Verder staat de stad bekend om de Harbour Bridge en haar prachtige stranden. Het is wel een tijdje vliegen, dus zorg ervoor dat je genoeg films hebt gedownload op Netflix!

Shanghai

Shanghai is de grootste stad van China en dat zegt wel wat. Het behoort samen met Tokyo en Guangzhou tot de grootste metropolen van de wereld. Hierdoor is het haast onmogelijk om je ook maar een seconde te vervelen in deze stad, simpelweg doordat er zoveel dingen te doen zijn. Denk hierbij aan het bezoeken van de wereldbekende Oriel Pearl Tower en de Shanghai Tower, de op een na hoogste gebouw ter wereld. Verder is Disney Resort zeker het bezoeken waard!

Tokyo

Tokyo is een van de grootste steden ter wereld en bovendien de hoofdstad van Japan. De stad is opgedeeld in verschillende wijken, wat ervoor zorgt dat je in ieder wijk terecht kan voor verschillende activiteiten. Bezoek een van de vele tempels, de verschillende parken, musea en uiteraard niet te vergeten: de Tokyo Skytree. Deze toren is maar liefst meer dan 630 meter hoog, waardoor je een prachtig uitzicht over de stad hebt!

Marrakech

Marrakech is een van de vier koningssteden van Marokko. Over de tijd heen heeft Marrakech haar ware identiteit nog weten te behouden. Dit is onder andere te zien in het middeleeuwse centrum en de sfeervolle, kronkelende straten. Een paar populaire bezienswaardigheden zijn onder meer het Djemaa el Fna plein, El-Badipaleis en de Saaditombes!

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een van de grootste steden van Brazilië. Het is een prachtige stad waarin stedelijke voorzieningen, stranden en de natuur hand in hand gaan. Dit komt doordat de stad gelegen is in een baai en het daarnaast wordt omringd door bergen. Rio wordt ook wel de ‘stad van de samba’ genoemd. Dit komt vooral tijdens carnaval uitvoerig naar voren. Verder staat de stad bekend om het reusachtige standbeeld van Christus de Verlosser, wat spectaculair over de stad heen kijkt.

Dubai

Dubai heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld naar een fantastische vakantiebestemming. De stad staat bekend om haar luxe en stranden. Voor het shoppen van een nieuwe outfit zit je hier dus zeker goed! Dubai herbergt daarnaast ook het hoogste gebouw van de wereld, namelijk Burj Khalifa. Dit gebouw heeft een hoogte van maar liefst 828 meter.

Top 10 bestemmingen voor een vakantie buiten Europa

Hopelijk heb je voldoende inspiratie kunnen opdoen na het lezen van onze top 10 leuke vakantiebestemmingen buiten Europa! Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

PS: wil je het liever dichtbij Nederland houden? Bekijk dan onze blog met de top 10 vakantiebestemmingen binnen Europa!

ReizenReizen

Reacties