Bijna iedereen kent deze internetgigant wel: Amazon! Sinds het begin van dit (aparte) jaar is het bedrijf ook in Nederland actief. Tegelijkertijd met de toetreding tot de Nederlandse markt heeft Amazon ook het zogenoemde ‘Amazon Prime’ in ons land gelanceerd. De Amazon kenners onder ons weten uiteraard al wel wat dit is, maar veel mensen hebben hier nog geen ervaring mee en weten dus niet wat het is. Ben jij benieuwd naar wat Amazon Prime precies is? En wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder! Wij gaan alles omtrent Amazon Prime in deze blog bespreken.

Wat is Amazon Prime?

Voordat we ingaan de op de vele verschillende voordelen van Amazon Prime, gaan we eerst de vraag ‘wat is Amazon Prime’ beantwoorden. Simpel gezegd is Amazon Prime een abonnementsvorm dat wordt aangeboden door Amazon. Voor dit abonnement betaal je een kleine maandelijkse vergoeding: het kost namelijk €3,- per maand. Wat krijg je dan als je lid bent van Prime? Nou, een heleboel! Zo heb je onder andere toegang tot Amazon Prime Video, krijg je gratis bezorging op bepaalde artikelen en ontvang je nog veel meer. We gaan alle features en voordelen van Amazon Prime hieronder bespreken, aangezien het een hele lijst is!

Snelle en gratis bezorging

Door lid te zijn van Amazon Prime hoef je geen verzendkosten meer te betalen voor zogenoemde ‘Prime artikelen’. Deze artikelen zijn te herkennen aan het Amazon Prime logo. Dit geldt dus niet voor alle artikelen, maar er zijn gelukkig wel een heleboel producten die hiervoor in aanmerking komen! Dit kun je dus een beetje vergelijken met Bol.com select, waar je €10,- per jaar voor moet betalen. Voordeel van Bol.com is dat je bij alle artikelen van het bedrijf zelf (dus niet van externe verkopers) van gratis verzending kunt genieten, wat niet het geval is bij Amazon Prime. Maar met een Amazon Prime abonnement krijg je veel meer dan alleen maar snelle/gratis bezorging! 

Amazon Prime | All About Guys

Amazon Prime Video

Als abonnee krijg je ook ongelimiteerd toegang tot Amazon Prime Video! Dit is Amazon haar eigen streamingdienst, waardoor regelmatig de vergelijking ‘Amazon Prime vs Netflix’ gemaakt. Het geven van een antwoord op deze vraag is best moeilijk, want beide streamingdiensten hebben hun eigen (unieke) aanbod. Wat wel een groot verschil is tussen de twee streamingdiensten, is dat je bij Amazon Prime voor sommige titels nog extra geld moet betalen om het te kunnen bekijken. Netflix heeft dit weer dan niet. Daarentegen zijn de kosten van een Amazon Prime abonnement weer veel lager dan Netflix. Een ander groot voordeel van Amazon Prime is dat je nog veel meer andere features hebt naast het bekijken van series en films. Zo zie je maar weer dat het geven van een antwoord op de vraag ‘Amazon Prime vs Netflix’ een vrij lastige opgave is. Uiteraard zijn er wel voldoende series en films op Amazon Prime die wel ‘gewoon’ zijn inbegrepen in het maandelijkse abonnement. Zoveel zelfs, dat we een aparte blog gaan schrijven met de beste Amazon Prime series! Ben je wel al benieuwd naar de beste Amazon Prime films? Qua films vinden wij dat de Harry Potter reeks, Borat 2 en Batman er boven de rest uitsteken!

Amazon Prime video | All About Guys

Amazon Prime Music

Niet alleen heb je als Amazon Prime abonnee toegang tot films en series, maar ook tot Amazon Prime Music. Hiermee heb je toegang tot meer dan 2 miljoen liedjes! Groot voordeel is dat je advertentie vrij muziek kunt luisteren. Er bestaat ook een uitgebreidere versie van deze dienst, maar daarvoor moet je wel een extra bedrag betalen. Alsnog wel leuk dat je dankzij dit abonnement toegang krijgt tot zoveel nummers! Hoewel Spotify en Apple Music meer luisteraars hebben, komt Amazon Music toch wel in de buurt: sinds januari 2020 heeft Amazon Music maar liefst 55 miljoen luisteraars van over de hele wereld. 

Amazon Prime | All About Guys

Amazon Photos

Amazon Photos is een online opslagplek voor foto’s en videos, waarmee je onbeperkt foto’s kunt opslaan. Erg fijn, want de cloudservices van telefoons (zoals iCloud en Google Drive) hebben een opslaglimiet. Mocht je dit limiet bij iCloud of Google Drive bereiken, dan ben je genoodzaakt om een abonnement af te sluiten om weer opslag te krijgen. Amazon Photos is gewoon inbegrepen bij het Amazon Prime abonnement, dus je kunt enorm veel kosten hiermee besparen! Voor video’s geldt wel een limiet van 5 GB bij Amazon Prime, maar gelukkig is dit niet het geval voor foto’s. Met de Amazon Photos app kun je zeer eenvoudig starten met het opslaan van je foto’s en videos. 

Amazon Photos | All About Guys

Amazon Gaming

Tja, de voordelen en features van Amazon Prime houden maar niet op! Met Amazon Prime Gaming krijg je maandelijks 5 (of soms zelfs meer) gratis pc-games, in-game content en een gratis abonnement bij Twitch, één van de meest bekende streaming platforms voor gamers. Een normaal Twitch abonnement kost al €5,- per maand! Hoewel misschien niet iedereen hier gebruik van zal maken, is het toch wel leuk dat dit inbegrepen zit bij het abonnement van Amazon Prime.

Amazon Prime Gaming | All About Guys

Hoeveel kost Amazon Prime?

We hebben het al eerder in deze blog benoemd, maar we begrijpen dat je na het lezen van al deze bovenstaande voordelen en features van Amazon Prime jezelf afvraagt: wat zijn de kosten van Amazon Prime? Dus hierbij nogmaals: de kosten van Amazon Prime bedragen (!) €3,- per maand. Je kunt het abonnement op ieder moment stopzetten, dus je zit niet voor een lange periode vast aan Amazon Prime. 

Is Amazon Prime het waard? Ja!

Wat ons betreft is Amazon Prime het 100% waard, zelfs als je niet regelmatig een bestelling plaatst bij Amazon. Als je ziet wat je allemaal krijgt voor €3,- per maand, dan is het zeker weten geen geldverspilling. Ben je ondanks alle voordelen en de (lage) kosten nog steeds niet overtuigd van een Amazon Prime abonnement? Dan raden wij het je aan om eerst een proefperiode te starten. Je kunt geheel vrijblijvend 30 dagen lang gratis gebruikmaken van Amazon Prime. Ideaal als je iets meer gevoel en idee bij dit abonnement wil krijgen. Je kunt met behulp van deze link eenvoudig jouw gratis proefperiode van Amazon Prime starten!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

One Comment

Reacties