Ga jij binnenkort met een leuke dame op date? Erg leuk, behalve als je totaal geen idee hebt wat je moet doen tijdens je eerste date! Een eerste date is best belangrijk, omdat het de eerste keer is dat je de ander in het echte leven leert kennen. Elkaar voor de eerste keer, in real life, zien is namelijk heel wat anders dan bijvoorbeeld via de telefoon. Je wilt er uiteraard voor zorgen dat je een goede indruk achterlaat. Mocht je op zoek zijn naar tips voor je eerste date dan raden wij het aan om snel door te lezen! In deze blog geven wij namelijk een aantal eerste date tips voor mannen. Denk hierbij aan leuke dingen die je kunt gaan doen, maar ook een aantal praktische do’s en don’ts tijdens je eerste date!

Leuke activiteiten voor een eerste date

We starten eerst met een aantal leuke activiteiten voor je eerste date! Veel mannen hebben namelijk geen idee wat ze precies moeten doen tijdens de eerste date. Hierom hebben wij vijf activiteiten op een rijtje gezet, waardoor je in ieder geval een idee hebt wat je kunt gaan doen.

Een hapje eten

Een hapje eten bij een leuk restaurant kan nooit kwaad. Op deze manier kun je rustig zitten en uitgebreid het gesprek aangaan. Uit ervaring kunnen wij meegeven dat het wel verstandig is om de dame een restaurant uit te laten kiezen, want dit voorkomt heel wat gedoe achteraf!

Naar de bioscoop

Een film kijken in de bioscoop is prima voor een eerste date. Je bent echter niet zoveel aan het woord, dus wellicht is het aan te raden om dit te combineren met een etentje voor/na de film. Als je na de film een hapje gaat eten heeft het als groot voordeel dat je in ieder geval genoeg te bespreken hebt! Ga je voor een romantische film of een horror film?

Gamehall

Dit is voor de wat meer actievere mensen onder ons. Een gamehall is erg leuk als eerste date! Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen hoe fanatiek de ander is. Word jij de held en win je een leuke prijs voor haar? Of gaan jullie juist lekker competitief met elkaar de strijd aan? Hoe dan ook, een gamehall staat garant voor een heleboel fun!

Stukje lopen

Dit klinkt heel saai, maar een stukje wandelen is een leuk idee voor een eerste date! Door een stukje te wandelen kun je elkaar namelijk erg goed leren kennen, omdat je de hele tijd aan het praten bent. Tenminste, dat is wel de bedoeling! Mocht je dit willen doen tijdens je eerste date dan is het handig om een leuke plek te kiezen om te gaan lopen. Hierbij kun je denken aan een mooi natuurgebied, maar door een stadscentrum lopen is ook zeker geen slecht idee. Wellicht eindigen jullie wel bij een leuk cafeetje?

Samen eten kopen en koken

Wil je liever thuis je eerste date hebben, maar weet je niet precies hoe je dit voor elkaar kan krijgen? Een leuke manier om dit te kunnen realiseren is om samen ingrediënten te kopen en vervolgens met elkaar te gaan koken! Als jullie beiden geen meesterchef zijn dan bestaat er gelukkig nog een andere oplossing: Thuisbezorgd of Uber Eats!

Do’s en don’ts bij je eerste date

Naast de bovenstaande activiteiten welke je kunt doen voor je eerste date, geven wij je ook nog een praktische eerste date tips mee. Hierdoor weet je wat je wel moet doen en ook wat je niet moet doen!

Do’s tijdens je eerste date:

  • Geef complimentjes. Dit is ook een prima manier om het ijs te breken! Let er wel op dat je complimentjes oprecht moeten zijn en dus niet geforceerd.
  • Kleed je goed, maar ook niet te overdreven! Door er goed uit te zien maak je direct een goede indruk.
  • Neem voldoende geld mee! Je weet nooit wat jullie tijdens de date gaan doen, dus je kan beter voorbereid zijn door genoeg geld mee te nemen, zowel op je bankpas als contant!
  • Leg je telefoon weg. De hele tijd op je telefoon zitten geeft de indruk dat je niet geïnteresseerd bent. Doe je telefoon dus gewoon in je broekzak of draai hem om. Hierdoor ben je minder snel geneigd om op je telefoon te gaan.

Don’ts tijdens je eerste date:

  • Praat niet gelijk over seks. Het is namelijk de eerste date, dus je kunt hier beter niet gelijk over beginnen. Dit kan het idee geven dat je alleen voor seks op date gaat. Wellicht komt het later nog, maar wij raden het dus aan om er niet gelijk over te beginnen tijdens de eerste date!
  • Ga niet geforceerd praten als er ‘awkward stiltes’ vallen. Soms is een moment van stilte ook even fijn voor het gesprek. Het gaan vanzelf wel over.
  • Te hoge verwachtingen hebben. Je moet nooit te hoge verwachtingen hebben, al helemaal als het de eerste date is. Wij raden het volgende aan: just go with the flow.
  • Drink niet te veel alcohol. Een beetje alcohol is prima, maar je moet niet kruipend naar huis gaan. Je weet ook niet wat je gaat zeggen als je een glaasje te veel ophebt…

Met deze tips voor je eerste date scoor je geheid nog een andere afspraak! Wat gaan jullie op de tweede date doen?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reacties