Miljoenen voetbalfans van over de hele wereld wachten er ieder jaar op: de nieuwe FIFA! De volgende editie van deze super populaire gamereeks is FIFA 21. Net als veel andere zaken was het dankzij het coronavirus nog eventjes onzeker of de release date van FIFA 21 nog dit jaar zou gaan plaatsvinden. Gelukkig is dit wel het geval! Wanneer komt FIFA 21 dan uit? En wat zijn precies de nieuwe features van deze game? Wij zullen dit allemaal in deze blog bespreken. Lees dus snel verder voor heel veel FIFA 21 info!

FIFA 21 release date

Elke nieuwe FIFA game wordt normaal gesproken jaarlijks in september uitgebracht. Het is namelijk traditie dat het spel tegelijkertijd met het start van het nieuwe voetbalseizoen wordt uitgebracht. Door het coronavirus zal het nieuwe spel echter later worden uitgebracht dan normaal. De wereldwijde release date van FIFA 21 is op 9 oktober 2021. Mocht je echter de Champions of Ultimate Edition van FIFA 21 kopen, dan heb je al toegang tot het spel op 6 oktober. Dit is dus drie dagen eerder in vergelijking met de normale versie van FIFA 21.

FIFA 21 web app release date

Nu de FIFA 21 release date duidelijk is, gaan wij in op wanneer de web app wordt gelanceerd. Voor de echte FIFA kenners onder ons hoeven wij niet uit te leggen wat je met de web app kunt doen, maar wij gaan het hier toch wel even kort toelichten voor de mensen die dat niet weten. In de web app ontvangt iedere speler een aantal pakketten en kun je dus ook alvast beginnen met handelen, om zo aan een begin te maken aan je FIFA 21 Ultimate Team! Wanneer is de web app release date van FIFA 21? Het is nog niet officieel bekend gemaakt, maar geruchten gaan dat de web app rond 1 oktober gelanceerd gaat worden. Je hebt dus iets langer dan een week om aan je Ultimate Team te werken!

FIFA 21 features

Ieder jaar doet EA haar best om de game zo gebruiksvriendelijk en leuk mogelijk te maken. Bij FIFA 20 bleek er echter heel wat mis te zijn, vooral bij Career Mode. Hierdoor was binnen no-time de hasthag #FixCareerMode trending op Twitter. Hopelijk heeft EA hiervan geleerd en hebben ze hun best gedaan om bugs bij de FIFA 21 Career Mode te voorkomen. FIFA 21 Career Mode heeft in ieder geval wel veel nieuwe toepassingen gekregen, iets wat zeker nodig was. Zo is het nu mogelijk om tijdens de wedstrijd simulatie in te grijpen met wissels, en kun je ook zelf de wedstrijd gaan spelen mocht dat nodig zijn. Verder is er op het gebied van ontwikkeling en training van spelers enorm veel vooruitgang gemaakt. Zo kun je onder andere spelers omvormen qua positie en heb je beter inzicht in de prestatieniveau van je selectie dankzij wedstrijdscherpte. Bovendien beschikt FIFA 21 Career Mode over nieuwe transfer opties, zoals huur met optie te koop. Er zijn dus veel aanpassingen gemaakt, waardoor het er een stuk realistisch uitziet!

Bekijk hier de FIFA 21 trailer! 

FIFA 21: Ultimate Team features

Niet alleen Career Mode heeft in FIFA 21 nieuwe features gekregen, maar uiteraard ook het populairste speltype: FIFA Ultimate Team. Zo zijn er nieuwe manieren om te spelen, meer opties om buiten het veld nog je club op te bouwen en heb je nu ook veel meer tijd om je op het spel te richten. Dit komt onder andere door het verwijderen van conditie items, kortere vreugdedansjes en minder herhalingen. Dit allemaal om gebroken controllers te voorkomen en ook zodat je meer tijd hebt om echt te kunnen genieten van het spel. Uiteraard zijn er ook een aantal nieuwe Icons toegevoegd aan FIFA 21 Ultimate Team. Een aantal voorbeelden van nieuwe Icons zijn Eric Cantona, Samuel Eto’o en Nemanja Vidić. 

FIFA 21: gratis upgrade

Zoals we allemaal weten komt er dit jaar zowel een nieuwe Playstation als Xbox uit. Dit zou een reden kunnen zijn om FIFA 21 niet te kopen op je huidige console. Gelukkig heeft EA hier rekening mee gehouden! Het is namelijk mogelijk om de FIFA die je voor de Playstation 4 of Xbox One hebt aangeschaft gratis up te graden naar de Playstation 5 of Xbox Series x. Let op: dit geldt alleen op het moment dat je FIFA 21 hebt gekocht voordat FIFA 22 uit is gekomen. Hoe werkt het gratis upgraden naar een andere console dan precies? Heel simpel! Je dient namelijk alleen de cd in je nieuwe console te stoppen en dan wordt FIFA 21 automatisch gedownload. Heb je een console gekocht zonder schijfstation? Dan is het mogelijk om een digitale exemplaar van FIFA 21 te downloaden. Wel zo handig! Je kunt dus gerust FIFA 21 kopen voor je huidige console en later gratis upgraden naar een nieuwe console. 

FIFA 21 prijs

De prijs van FIFA 21 is vrijwel hetzelfde gebleven ten opzichte van voorgaande jaren. De normale versie kost €59,99 en de FIFA 21 Champions Edition €89,99. Je kunt er ook voor kiezen om de FIFA 21 Ultimate Edition te kopen, welke €99,99 kost. Wat zijn dan precies de verschillen tussen deze edities? Een van de grootste voordelen van de twee laatstgenoemde edities, is dat je de game al op 6 oktober ontvangt. Je hebt dus drie dagen eerder toegang in vergelijking met de normale versie. Verder ontvang je meer pakketten voor je Ultimate Team en krijg je ook speciale items, zoals tenues en stadion items. Vooral de fanatieke FIFA-liefhebbers zullen het niet erg vinden om een paar tientjes meer uit te geven.

FIFA 21 kopen

Kun je na het lezen van deze blog niet meer wachten op de nieuwe FIFA? Wij ook niet! Wij zijn reuze benieuwd naar het spel en kunnen dus niet wachten om het eindelijk te kunnen spelen. Hiervoor moet je uiteraard wel eerst FIFA 21 kopen! Je kunt via de onderstaande links FIFA 21 pre-orderen voor de PS4 of Xbox. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat je FIFA 21 op 9 oktober (of 6 oktober) in je brievenbus ziet verschijnen.

Reacties