Sinds 3 november bevinden we ons in een strengere lockdown om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De nieuwe corona maatregelen zijn voornamelijk ingevoerd om de druk op ziekenhuizen te verminderen. Zo is de horeca tot medio december dicht en moeten ook musea, theaters en bioscopen tijdelijk de deuren sluiten. Daarnaast wordt er in sommige regio’s zelfs plannen gemaakt voor een avondklok. 

Nu hebben we al eerder een blog geschreven om de lockdown van begin maart verdraaglijker te maken, maar wij vinden toch dat het tijd is voor nieuwe tips. De nieuwe corona maatregelen zijn op bepaalde punten namelijk strenger ter vergelijking met de vorige lockdown. Voor sommige mensen eist het gebrek aan sociaal contact en de mogelijkheid om niet naar buiten te gaan ook een behoorlijke tol op het mentale welzijn. Voor ons dus genoeg reden om weer wat quarantaine/lockdown tips te bedenken! Om je deze strengere lockdown (of quarantaine) door te helpen, geven wij je in deze blog 5 tips om jezelf bezig te houden. Hierdoor hoef jij je dus thuis niet meer te vervelen!

1. FaceTimen met vrienden

Regelmatig FaceTimen (of een andere vorm van videobellen) met vrienden/familie is een uitstekende manier om iemand te spreken en tegelijkertijd ook te zien. Hoewel het digitaal is krijg je toch echt het gevoel dat jullie fysiek met elkaar aan het afspreken zijn. Een leuk idee is om een standaard moment in te plannen waarop jullie gaan videobellen, denk bijvoorbeeld aan iedere vrijdagavond. Hiermee heb je ook iets om naar uit te kijken elke week. Jullie kunnen het uiteraard ook lekker spontaan houden en gewoon random FaceTimen wanneer jullie daar zin in hebben. Aan jullie de keuze! 

2. Lees een boek

Door het lezen van een boek kun je jezelf even in een andere wereld verplaatsen. Tenminste, als het een goed boek is! Vrijwel iedereen heeft thuis nog wel een plank liggen met een aantal boeken die nog nooit zijn aangeraakt. De strengere lockdown is een geschikte periode om dan eindelijk eens aan dat ene boek te beginnen! Mocht je geen boeken hebben liggen of gewoon toe zijn aan inspiratie voor een nieuw boek; wij gaan binnenkort een blog uitbrengen met de top 10 boeken van 2020. Blijf onze blog dus in de gaten houden!

3. Blijf in beweging

Het is belangrijk om te blijven bewegen, zeker als je een lange tijd achter een bureau zit of op de bank ligt te bingewatchen. Nu zijn de sportscholen nog gewoon open, maar is het te begrijpen dat je liever geen risico wil nemen. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende beweging krijgt. Ons advies? Koop een paar gewichten en tover je kamer/kelder/zolder om tot je eigen personal gym! Hierdoor hoef je niet naar buiten te gaan, maar kun je wel eventjes lekker sporten.

SportSport

4. Hardlopen/wandelen

Mocht je geen klachten hebben, dan raden wij het je aan om eventjes naar buiten te gaan in de omgeving van je huis. Ga een stukje wandelen of een rondje hardlopen, als het maar dichtbij je huis is! De buitenlucht opzoeken is een prima manier om de aparte situatie waar wij ons in bevinden te vergeten. Bovendien blijf je in beweging en krijg je ook voldoende frisse lucht. Neem je liever geen risico? Ga dan in de tuin zitten en geniet van de buitenlucht.

5. Muziek luisteren

Muziek luisteren is, net als het lezen van een boek, een prima manier om jezelf even af te zonderen van de echte wereld. Muziek luisteren is altijd heel fijn, maar net voordat je gaat slapen is het toch wel echt een andere experience. Doe je koptelefoon op, je AirPods of oortjes in en je kunt er weer tegenaan! Inspiratie nodig voor nieuwe muziek? Bekijk dan onze blog waarin wij de top 5 rap albums van 2020 bespreken! 

Positief blijven

Wij hopen dat je dankzij de bovenstaande tips deze strengere corona maatregelen kunt volhouden. Belangrijk is om positief te blijven denken en je ook bezig te houden met andere zaken, zoals school en werk. Denk ook aan je vrienden en familie, doe wat liefs voor je buren en voor andere mensen. Ieder persoon gaat namelijk anders om met deze situatie. Iemand een hart onder de riem steken is dus zeker geen verkeerd idee! In dat geval komen we samen door deze lastige periode heen. En oh ja, onze site regelmatig in de gaten houden voor nieuwe blogs is ook een prima manier om jezelf bezig te houden. Stay safe!

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reacties